ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Μια οικονομία που αναπτύσσεται είναι μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους. Με δικαιότερη φορολογία που απελευθερώνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα, ώστε κάθε Έλληνας να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εδώ στη περιοχή μας έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη, μια δικαιότερη κατανομή της φορολογίας που θα δώσει περισσότερα κίνητρα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις των δοκιμαζόμενων νησιών μας

Αν η δική σας θέληση θα είναι η εκλογή μου, αυτόματα θα μου δώσει το δικαίωμα να προασπίσω από τα έδρανα της βουλής το δικαίωμα για μια ελαφρύτερη και δικαιότερη φορολόγηση των επιχειρηματιών και όχι μόνο των νησιών μας.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

► Διατηρούμε το αφορολόγητο και μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9°/ο για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και καθιερώνουμε νέα φορολογική κλίμακα με χαμηλότερο ανώτερο φορολογικό συντελεστή.

► Καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

► Θεσπίζουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Υπολογίζουμε ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει έτσι στα 730 ευρώ μέχρι το 2022.

► Μειώνουμε σταδιακά τις εισφορές σε κύρια σύνταξη από 20°/ο σε 15°/ο εντός της επόμενης τετραετίας.

► Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11 % και 22%, από 13% και 24% που είναι σήμερα, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 6°/ο.

Για μένα και για όλους εμάς, ελαφρύτερη φορολόγηση σημαίνει στήριξη της μεσαίας τάξης, μεγαλύτερο εισόδημα άρα και αυξημένη ευημερία των κατοίκων του ακριτικού μας νομού.