ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.

Αντιλαμβανόμενος την σημασία των υψηλών υγειονομικών παροχών ειδικά σε μια ιδιαίτερη και απομεμακρυσμένη από το κέντρο περιοχή όπως είναι ο νομός μας, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι θέσεις και η πολιτική μας στο θέμα αυτό να περάσουν από τη θεωρία στη πράξη.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

► Καθιερώνουμε νέο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες ενημερώνονται (με SMS ή email) για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα και παραπέμπονται αυτόματα σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές. Ξεκινάμε από τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέως εντέρου.

► Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.) και την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.).

► Δίνουμε τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού.

► Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1.500 ειδικευόμενούς νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.

► Εισάγουμε επαγγελματικό management στα δημόσια νοσοκομεία. ό. Αξιοποιούμε παντού τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με αξιοποίηση της τηλεϊατρικής , του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, της τηλεφωνικής γραμμής 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς κ.λπ.

► Εφαρμόζουμε άμεσα και πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο.

Για μένα και για όλους εμάς τα αναβαθμισμένα νοσοκομεία Λέσβου και Λήμνου θα προσφέρουν τις ενδεδειγμένες λύσεις σχεδόν σε όλα τα προβλήματα υγείας!!