ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Είμαι πεπεισμένος ότι το δημογραφικό, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας και κατά συνέπεια του νομού μας όπου οι συντελεστές του φανερώνουν μια ακόμα πιο φθίνουσα κατάσταση.  Οι νέες οικογένειες και οι εργαζόμενοι γονείς περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι νέοι έφυγαν και κάνουν τις οικογένειές τους στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα μειώνονται και οι γεννήσεις. Το δημογραφικό εξελίσσεται σε μεγάλη απειλή για την τοπική οικονομία, την κοινωνία, και ευρύτερα για την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

Εκλεγόμενος με την δική σας υποστήριξη, θα δώσω τη μάχη μου ώστε να εφαρμοστούν αποτελεσματικά, όλες οι εξαγγελίες του προγράμματός μας προς αυτή τη κατεύθυνση ώστε η στήριξη των νέων οικογενειών και των εργαζόμενων γονέων να γίνει απόλυτη προτεραιότητα.


Η ΒΑΣΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

► Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πού γεννιέται.

► Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

► Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν 4512/2018).

► Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

► Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών και ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία, που λειτουργούν μέχρι τις 18:00 με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης, ώστε το πρόγραμμα των παιδιών να εναρμονίζεται καλύτερα με τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Για μένα και για όλους εμάς, η μάστιγα του δημογραφικού πρέπει να πάψει να είναι απειλή για τα νησιά μας αλλά και για την ίδια μας τη χώρα.