ΟΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Το να νοιώσουμε ξανά ασφαλείς όπως το θυμάμαι εδώ στο νησί μας από τα παιδικά μου χρόνια ” …που κοιμόμασταν με ανοικτά παράθυρα” όπως το περιγράφουν οι μεγαλύτεροι, είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να αποκατασταθούν. Οι γειτονιές πρέπει να γίνουν ξανά ασφαλείς, οι πολίτες να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στα σπίτια τους, στη δουλειά τους, στις καθημερινές μετακινήσεις και δραστηριότητές τους.

Θέλω να αγωνιστώ για να γίνει γρήγορα αυτή η αποκατάσταση. Με τη δική σας ψήφο, αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκτήσει σάρκα και οστά.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

► Επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών.

► Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

► Εφοδιάζουμε τους αστυνομικούς με νέο εξοπλισμό. Εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί αποκτούν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προχωρούμε εντός ενός έτους στην προμήθεια 1.000 καινούργιων περιπολικών.

► Καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

► Επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), για να σταματήσει η δράση των κάθε είδους συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.

 ► Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για τη φθορά της δημόσιας περιουσίας, ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο μετρό, τα λεωφορεία, τα δημόσια κτίρια.

► Καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν από χώροι ανομίας ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας.

Για μένα και για όλους εμάς, το να νοιώθουμε στη καθημερινότητά μας ανασφαλείς και ότι γύρω μας υπάρχει “αόρατη” απειλή, είναι ζήτημα υψίστης σημασίας το οποίο άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.