ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ

Από το πρόσφατο παρελθόν μέχρι σήμερα όλη η κοινωνία του νομού μας λίγο πολύ έχει δεχθεί τις επιδράσεις αυτού του τεράστιου και πρωτόγνωρου θέματος που αποκαλούμε “Μεταναστευτικό” ως αποτέλεσμα της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης.

Εγώ θα δώσω τον δικό μου αγώνα για να γίνουν πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν οι θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που έχουν να κάνουν με την ριζική αναθεώρηση αυτής της πολιτικής για το μεταναστευτικό, με προτεραιότητες την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τις ταχείες διαδικασίες χορήγησης ασύλου και την άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης όσων δεν το δικαιούνται, ενώ όσοι παραμένουν στη χώρα μας, να ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Τα οφέλη αυτής της πολιτικής για τον τόπο μας είναι προφανή.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

► Χρησιμοποιούμε για τη φύλαξη των συνόρων σύγχρονα τεχνικά μέσα και εντείνουμε τις περιπολίες -χερσαίες και θαλάσσιες – σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

► Καθιερώνουμε κλειστά κέντρα προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, όπου η εξέταση των αιτημάτων ασύλου ολοκληρώνεται το πολύ εντός έξι εβδομάδων, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό με αποκλειστική χωρική αρμοδιότητα.

► Επιβάλουμε διαφάνεια στη διαχείριση του εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος που διατίθεται για το μεταναστευτικό. Οι τοπικές κοινωνίες συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων.

► Εντατικοποιούμε τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων σε ολόκληρη τη χώρα.

► Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όλα τα κέντρα υποδοχής με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με παιδιά και τις άλλες ευάλωτες ομάδες.

► Δημιουργούμε ειδικές τάξεις υποδοχής στα σχολεία για την ομαλή ενσωμάτωση στο εκπαιδευτικό σύστημα των παιδιών, όσων παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να είναι εφικτή η επιστροφή τους. Επιδιώκουμε την άμεση εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

Για μένα και για όλους εμάς, υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν!!