Η ΓΗ ΚΑΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΞΑΝΑ ΑΞΙΑ

Ζω σε ένα τόπου όπου το να έχεις το χωραφάκι και το σπιτάκι σου θεωρείται κάτι σαν “νόμος” και όχι ουτοπία. Αυτό το έμαθα καλά…για μας εδώ είναι στόχος ζωής, βασικός τρόπος αποταμίευσης και η κληρονομιά που αφήνουν οι ντόπιοι στα παιδιά τους, ώστε να έχουν το δικό τους “κεραμίδι’. Η κατασκευή του ήταν βασικός κινητήριος μοχλός της οικονομίας, που τροφοδοτούσε δε εκατοντάδες επαγγέλματα, βοηθώντας στην οικονομική ανάπτυξη των τριών νησιών μας.

Με την εκλογή μου θα επιδιώξω ώστε με λιγότερους φόρους και ουσιαστικά κίνητρα να δώσουμε και πάλι αξία στην ακίνητη περιουσία των κατοίκων του νομού της Λέσβου και ζωή σε έναν κρίσιμο κλάδο για την ανάπτυξη της χώρας.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

► Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

► Καθιερώνουμε έκπτωση 40-50% για όλες τις εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, συντήρησης και αξιοποίησης των ακινήτων. Οι πολίτες θα δαπανούν τα χρήματα, θα κρατούν τα τιμολόγια και θα έχουν την έκπτωση φόρου που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν οποιαδήποτε φορολογική τους υποχρέωση μέσα στην επόμενη τριετία.

► Απλοποιούμε δραστικά τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, περιορίζοντας τα 23 δικαιολογητικά αρχικά κατά το ένα τρίτο και εξασφαλίζοντας σταδιακά ότι θα είναι όλα διαθέσιμα ηλεκτρονικά.

► Αναστέλλουμε για μία τριετία το φόρο υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων και τον ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα.

Για μένα και για όλους εμάς, η ακίνητη περιουσία μπορεί να γίνει ξανά μοχλός ανάπτυξης και παράγων ευημερίας.