ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Κάτι που έμαθα από πολύ μικρός σχετικά με τον τόπο μου, είναι η τεράστια σημασία της αγροκτηνοτροφίας όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για την ανάπτυξή του! Και κάθε φορά νοιώθω πολύ υπερήφανος όταν διαβάζω στον τύπο για τα παγκόσμια βραβεία που αποσπούν τα αγροτικά μας προϊόντα (λάδι) αλλά και για τις θαυμάσιες κριτικές των ευλογημένων γεύσεων του νομού μας!

Οι ντόπιοι αγρότες και σι κτηνοτρόφοι μας αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανό τον αγροτοδιατροφικό τομέα απέναντι σε τεράστιες δυσκολίες. Υψηλοί φόροι, έλλειψη χρηματοδότησης, υπερβολικό κόστος παραγωγής και έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Γι όλα αυτά υπάρχουν λύσεις για τις οποίες θα προσπαθήσω με όλη μου τη δύναμη να υλοποιηθούν, σε περίπτωση που εκλεγώ. Εμείς θα στηρίξουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας  ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων συνεργατικών σχημάτων και με πρόσθετη βοήθεια από το κράτος για υψηλότερη παραγωγικότητα και καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

► Εισάγουμε νέο νόμο για τούς συνεταιρισμούς και μειώνουμε τη φορολογία στο 10°/ο για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.

► Διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ για όλους. Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων πού αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.

► Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και αντιμετωπίζουμε με στοχευμένες ενέργειες τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

► Φροντίζουμε να μπουν ξανά το ταχύτερο πίσω στην παραγωγή ανενεργοί πόροι -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που σήμερα λιμνάζουν στα χέρια του κράτους κι άλλων φορέων (π.χ. ΕΛ.Γ 0. – Δήμπτρα, εκκαθαριστής Αγροτικής Τράπεζας).

► Δίνουμε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και Θέτουμε τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική στήριξή τους και όχι απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων.

► Δίνουμε επιπλέον κίνητρα για την σύσταση νέων συνεργατικών σχημάτων.

Για μένα και για όλους εμάς, το λάδι και τα γαλακτομικά προϊόντα του Νομού μας, πρέπει επί τέλους να πάρουν τη θέση που τους αξίζει!!

ΕΝΩΜEΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ